luni, 27 februarie 2012

Despre Hoţul de trupuri de James Bradley


Aşa cum am promis, iată-ne astăzi vorbind despre "Hoţul de trupuri" de James Bradley. (Chiar dacă nu este miercuri, nu am rezistat tentaţiei să încep proiectul pe care mi l-am proprus...aşa deci, posibil ca prezentarea cărţilor să apară mai des ori ŞI în alte zile în afara celei de miercuri)

Librăriile online prezintă cartea în felul următor:


Londra, 1826. Gabriel Swift studiaza cu Edwin Poll, cel mai mare anatomist londonez. Atras in jocurile lui Lucan, adversarul maestrului sau si temut profanator de morminte, stapanul absolut al comertului cu cadavre, tanarul decade si ajunge sa cunoasca violenta si depravarea lumii interlope, in care – va descoperi – a lua viata cuiva este incredibil de usor.


Dupa zece ani, un cu totul alt om preda lectii de desen in colonia australiana de detinuti New South Wales si, in timpul liber, picteaza pasari. Cand se indragosteste de una dintre elevele sale, intelege ca nimeni nu poate scapa de trecut si ca, adesea, cele mai ingrozitoare temnite sunt cele in care ne zidim singuri.

Un thriller gotic captivant, o evocare a atmosferei incarcate de mister din Londra victoriana si totodata povestea emotionanta a unui destin marcat de brutalitatea unei lumi in care totul este de vanzare. Dickens s-ar fi simtit aici ca acasa.



Dar Razvan spune despre această carte că nu este deloc atât de interesantă cum se vrea a fi.

"Cartea se vrea un thriller şi poate că este în ultima sută de pagini pentru că din primele sute de pagini… pare a fi… altceva… Este scrisă destul de bine, autorul intercalează gândurile personajului principal în derularea evenimentelor, viaţa curge întrerupt, bla bla. Problema este că nu se întâmplă absolut nimic! Şi te saturi până la urmă şi de descrierile cadavrelor şi a Londrei medievale sărăcăcioase şi mizere bântuită de criminali şi alcoolici mai mult sau mai puţin anonimi şi te saturi şi de consumul de opiu care nu face de fapt deloc mai interesantă cartea… Nu o recomand nici măcar dacă te plictiseşti foarte foarte tare la un moment dat şi ai avea-o la îndemână, nu de alta dar s-ar putea să vrei să te sinucizi de plictiseală."


Eu consider totuşi că e o lectură interesantă mai ales pentru cei care gustă lectura de gen. Pe lângă asta, faptul că nu am găsit pe net nimic mai mult decât cele două citate prezentate mă face să îmi doresc într-adevăt să o citesc.



Totuşi, dacă este cineva care a citit cartea prezentată astăzi îl/o invităm să îşi spună părerea. M-ar ajuta foarte mult .



Notă personală


- să nu uit să duc cărţile la bibliotecă
- să nu mă mai gândesc la ACEA chestie
- să îmi amintesc să te cert când te văd
- să îmi fac tema la informatică
- să încetez să mă mai intereseze toate idioţeniile
- să citesc toate cărţile împrumutate
- să am încredere în el
- să învăţ să zâmbesc în fiecare zi
- să fac o persoană să zâmbească zilnic
- să mănânc DOAR lucruri sănătoase
- să mă uit la toate meciurile de fotbal care mă interesează
- să învăţ să scriu cronici pentru meciurile de care vorbeam
- să învăţ să joc şah
- să iubesc într-un alt fel
- să fac plimbări mai dese în natură
- să învăţ să gătesc mâncare italiană
- să fiu la fel de drăguţă cu toată lumea, necondiţionat (numa' când trebuie)
- să fac recenzii la cărţile pe care le-am citit
- să merg la sala de lectură să citesc ACEA carte
- să îmi fac viciul prin toate librăriile pe care le ştiu (inclusiv în Ceainăria cu cărţi)

marți, 21 februarie 2012

Cărţi (din nou)

Am văzut în mailul celor de la Elefant.ro anume cărţi care mi s-au părut de-a dreptul încântătoare. Ei spun că sunt dedicate EXCLUSIV bărbaţilor dar...sunt cel puţin două care mă ispitesc şi pe mine.


Dintre toate cele aproximativ 200 de publicaţii amintesc câteva ale căror recenzii am să le caut şi am să vi le expun...pe rând pentru că îmi par foarte, foarte interesante. Să zicem,...în fiecare miercuri începând de mâine. Aşa deci, cărţile vor fi următoarele:

  1. Hoţul de trupuri - James Bradley
  2. Pânza de păianjen - Cella Serghi
  3. Tablourile lui Fidelman - Bernard Malamud
  4. Zăpada - Orhan Pamuk
  5. Totul despre sex - Candace Bushnell
  6. Divorţul perfect - Francesca Clementis
  7. Iniţiatul - Robert Finn
  8. Steaua diavolului - Jo Nesbo
  9. Gelozia - Alain Robbe Grillet
  10. Maestrul - John Grisham
  11. Întâlnirea cu moatrea - Agatha Christie
  12. Clubul infidelilor - Tess Stimson
  13. Pornografia - Wiltold Gombrowicz
  14. Clubul Mefisto - Tess Gerritsen
  15. Umbra lui Thot - Michael Peinkofer
  16. Inchizitorul - Wolfgang Hohlbein
  17. Naşul - Mario Puzo
  18. Cine l-a ucis pe Palomino Molero? - Mario Vargas Llosa
  19. Pact cu diavolul - Lars Kepler
  20. Bărbaţi care urăsc femeile - Stieg Larson
  21. Vara fatală - Mons Kallenroft
  22. Anticarul - Julian Sanchez
  23. Jocul cu diavolul - Sebastian Faulks



Acestea mi s-au părut foarte interesante şi tocmai din această cauză vă voi prezenta săptămânal câte una. Nu ştiu dacă am să pot sau am să am timp să citesc în fiecare săptămână câte o carte din cele de mai sus dar promit că, dacă nu voi reuşi voi suplini lipsa unei păreri personale cu una a altcuiva. Drept urmare, dacă aţi citit vreuna dintre cărţile prezentate mi-ar face plăcere să vă aud părerile despre respectiva lectură.

30%HoţulHoţul de trupuri - James Bradley

luni, 13 februarie 2012

Fuck!

Adevărul este că nici nu prea a început bine luna, că unii deja au 39 de articole scrise pe săptămână. Chestie care mă cam bate, fiin'că eu am numa' unu mic şi amărât. Hai două, dacă-l punem şi p'ăsta!


Oricum, deja aud scârţâitul podelei(blogului, mă refer) la ideea că nu am călcat pe-aci de mult. În orice caz, săptămâna mea a fost de-a dreptul groaznică...Eu, la fel,....şi s-a încheiat cum nu se putea mai rău.


Aşa că, mustind în angoasă(da, iar fac aroganţe cu tine, domnule!) B. a suportat săracu' o ditai criza din partea mea. Bine că, sfârşită de orice putere sau chef de ceartă, m-am potolit şi am promis s-o las mai moale.


Dar, pentru că am spus că o să mă "fluturicesc"(de la fluture) şi am să mă integrez în zenul absolut...acum sunt bine şi nu mai doresc să discut despre nimic nasol.


Aşa deci, iar vine Valentine's şi Dragobete şi iar am să regurgitez curcubeistic scârbindu-mă de romanţa asta lipicioasă şi comercială pe care-o văd în ochii tuturor. Totuşi,...îmi doresc un anume spray de corp + o cremă cu miros de miere şi lapte cu ocazia asta. Şi, îndepărtându-mă de sfera iubirii şi dragostei virgine uo să mă dau mare că ştiu cine a câştigat Cupa Africii: Zambia cu 8-7. Sunt microabă sau ce?a?

vineri, 3 februarie 2012

Bună dimineaţa!

Acum am şi eu puţin timp să-mi trag sufletul după toată treaba pe care am avut-o şi care mai urmează pentru că mai am foarte mult de învăţat(inclusiv la bio, olimpiadă la care am trecut pentru următoarea etapă). Ăsta e acum un moment aşa...micuţ, micuţ în care pot să stau să mă relaxez. Şi am s-o fac, pentru că-mi trebuie.


Oricum, de comentat nu am mai avut timp, de fapt, nici nu am avut despre ce. Aşa că,...am să pătrund într-o stare din-aia zen în care n-am mai fost de mult, am să o ignor pe frustrata aia din clasă pe care oricum o ignoram şi'nainte, am să mă gândesc mai mult la mine şi la iubitul meu, am să am mai mult timp de el şi de mine...şi am să citesc..mult!

Şi,...Că tot veni vorba de citit! tocmai mi-am amintit că astăzi trebuie să sun la biblioteca judeţeană să-mi prelungesc termenul cărţilor. Atât!


Ah, şi nu există Elefanţi Gri în Danemarca:D! (vă spun eu altă dată)