luni, 9 octombrie 2017

Guillaume Musso - Fata din Brooklyn ( recenzie )

Noua carte publicată de Guillaume Musso se numeşte Fata din Brooklyn şi este... devastatoare de-a dreptul!

Trebuie să recunosc, Guillaume Musso este în acest moment unul dintre autorii mei preferaţi... dacă nu primul pe listă. Noul lui roman poliţist este însă ceva ... cu mult peste ceea ce a scris până acum. Deci, să îmi adun entuziasmul în câteva rânduri: Fata din Brooklyn ar putea fi una dintre cele mai bune cărţi poliţiste cel puţin din ultimii 2-3 ani.

Eu care sunt o cititoare înrăită de acest gen nu am mai simţit de mult suspansul şi emoţia pe care mi le-a redat Musso în ultima sa carte.
Fata din Brooklyn vorbeşte despre identităţi schimbate, despre cum poţi avea o viaţă „nou-nouţă” în cazul în care ai vreodată nevoie J 

Este genul de carte care te dă peste cap, care te face să rămâi treaz toată noaptea să o citeşti – cel puţin eu aşa am funcţionat.

Ce spun altii despre carte ?
  
Guillaume Musso, „romancierul preferat al Franței” (Lefigaro.fr), prezintă un thriller irezistibil construit în jurul unui secret cumplit. Te aștepți la orice. Crezi că ți-ai imaginat totul. Dar nu te-ai gândit niciodată la ce va urma.  
Scriitor faimos și tată singur, Raphaël este bântuit de îndoieli. Curând, el și Anna, o femeie superbă și ambițioasă, de care este îndrăgostit nebunește, urmează să se căsătorească. Însă de ce refuză ea să vorbească despre trecutul său? Într-un weekend pe Coasta de Azur, Raphaël o forțează să rupă tăcerea. Dar ce are Anna de mărturisit întrece orice scenariu, iar fotografia cu cele trei cadavre pe care i-o arată, recunoscându-și vinovăția, îi dă fiori. Șocat, Raphaël pleacă, însă când se întoarce, chinuit de regrete, Anna nu mai e acolo. Nu mai e nicăieri. Înnebunit, Raphaël îl roagă pe prietenul său Marc, fost polițist, să îl ajute să o găsească. Pornind într-o cursă contra cronometru, cei doi descoperă în casa Annei 400 000 de euro și două cărți de identitate false. Cine este, de fapt, Anna Becker? O anchetă complicată și periculoasă va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scoțând la lumină o poveste cutremurătoare cu implicații la nivel înalt, care începe cu mulți ani în urmă pe străzile rău famate și fascinante ale New Yorkului. 
„Insuportabil suspans! Aveți grijă, odată ce deschideți cartea, n-o veți mai lăsa din mână până nu veți afla cine este cu adevărat această fată din Brooklyn. Se anunță multe nopți albe.“ - Metronews 
„Un roman cu un ritm amețitor. Musso tulbură și fascinează din nou.“ - Le Parisien 
Romanele lui Guillaume Musso au fost traduse în peste 30 de țări și s-au vândut în peste 5 milioane de exemplare. Descoperă și celelalte cărți ale lui!


 Daca v-am facut curiosi, cartea este la reduceri acum, AICI

Aceasta recenzie a putut fi posibila cu ajutorul Editurii ALL. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Zi tare, să te-auzim!