sâmbătă, 23 iulie 2011

A murit Amy Winehouse


Cântăreaţa Amy Winehouse a fost găsită moartă în locuinţa sa sâmbătă seară, iar din primele cercetări se pare că a decedat din cauza unei supradoze.


Amy Winehouse locuia în Londra şi a murit la vârsta de 27 de ani, aflându-se de câţiva ani într-o luptă interminabilă cu drogurile şi alcoolul.

Amy Winehouse s-a născut la 14 septembrie 1983 în cartierul Enfield din Londra, fiind al doilea copil al unui şofer de taxi (Mitchell Winehouse) şi al unei farmaciste (Janis Winehouse).

Părinţii săi au divorţat pe vremea când ea avea nouă ani, iar de atunci Amy şi Alex, fratele său, au locuit împreună cu mama lor în Southgate.

Cântăreaţa şi-a petrecut copilăria într-o suburbie a Southgate şi a frecventat şcoala Ashmole. La vârsta de zece ani, Amy a cântat într-o formaţie de rap numită Sweet-n-Sour, un proiect de scurtă durată. Amintindu-şi de formaţie, Amy îl descrie ca pe o versiune „mică, albă (formată din muzicieni albi - n.n.) şi evreiască" a Salt-n-Pepa

De la 12 ani, Amy frecventează Şcoala de Actorie „Sylvia Young", dar este exmatriculată după numai un an, din pricina unui piercing făcut în nas şi pentru lipsa de disciplină. În continuare, va urma şcoala „BRIT" din Selhurst, Croydon (Londra).

Winehouse a primit în dar o chitară la vârsta de treisprezece ani. La 14 ani a consumat pentru prima dată droguri şi a început să îşi câştige existenţa, lucrând iniţial ca jurnalistă, iar apoi a cântat într-o trupă jazz. La vârsta de şaisprezece ani artista a înregistrat o casetă demo. Prietenul ei, cântăreţul soul Tyler James, a trimis înregistrarea unui reprezentant al companiei A&R. Bucurându-se de reacţia favorabilă a casei de discuri, cântăreaţa îşi pregăteşte astfel debutul profesional.


Sursa: www.adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Zi tare, să te-auzim!