A trecut un an, stii? Un an de cand nu ai mai scris pe minunatul ala de blog... Tocmai am realizat ca o data cu tine mi-am cenzurat si eu postarile despre tine, postarile alea siropoase care probabil iti displaceau....
Dar stii ce e ciudat? Ca in acest an am petrecut jumatate gandindu-ma cum naiba sa fiu vizibila, sa mori si sa invii vazandu-ma schimbata, minunata, perfecta. Iar dupa un an... sunt tot in punctul asta. Sunt tot in cercul asta vicios in care "imi trece si-mi revine" gandul la tine.
La naiba cu lansarile tale de carte mondene! Ma enerveaza cum invizibilitatea ta mediocra de pana acum imi intra-n ochi si ma jeneaza ca un fir de praf. Ma jenezi, da! Imi intri in coaste si ma dispera ca nici macar nu stii.
Si mai vrei sa iti spun ceva? Credeam ca mi-a trecut pentru ca plimbarile tale in tara posibilitatilor nu mi-a starnit nici invidie, nici vreo teama. Eram INDIFERENTA, broscoiule!
Insa mi-a ramas de la tine mania camasilor... camasi despre care am tot jurat ca le-am atins si le-am imbracat si prin ele ti-am simtit parfumul.
Nu mai rezist inca unei perioade soc de indragosteala broscoasa!
Suprafata Desfasurare: 3900 mp
Realizarea unui spatiu public si a unui centru cultural al Marii Negre, in Constanta reprezinta o necesitate pentru oras si locuitorii sai. Proiectul a tinut cont de punctele tari ale sitului studiat (pozitia centrala in oras si incadrarea in linia frontului urban la apa), dar si de punctele slabe (dezechilibru creat intre inaltimile diferite ale frontului, spatiu public degradat). In urma acestei analize SWOT, proiectul a capatat forma unui ansamblu intre platforma urbana ca buzunar creat de-a lungul promenadei de coasta si a cladirii ce se prezinta sub forma unei articulatii intre doua alinieri ale frontului de sud si de nord. Conceptul urbanistic este o constructie care continua tesutul urban pana la un punct, dar care defineste un spatiu public, cu o orientare interesanta catre mare si doua puncte cardinale(est si sud). Nu este un obiect izolat spectaculos, ci un spatiu, un loc. Cladirea si piata devin un ansamblu. Din punct de vedere al conceptului functional marea devine o experienta in interiorul cladirii din punct de vedere istoric, ecologic si social. Constructia nu este un muzeu al marii deoarece nu are o caracteristica statica, este un centru cultural datorita activitatilor interactive, ce promoveaza cunoasterea si experimentul. Functiunea principala a centrului este animata si de alte functiuni complementare, ce se regasesc in bara adiacenta (comert, birouri, cafe-restaurant). Aceasta aripa ce sustine din punct de vedere financiar investitia are suprafete vitrate mari, pe cand centrul nu se deschide total catre apa, ci doar prin locuri bine definite, in care peisajul difera in functie de pozitia vizitatorului pe traseul interior. Traseul ideal in vederea unei parcurgeri gradate si confortabile a centrului, este cel de spirala, de sus in jos, activand pe parcurs toate simturile umane (tactil, vizual. auditiv, olfactiv) prin informatiile adapostite de nisele create de structura si rampele traseului.
Subsol 2:
Depozitari = 300 mp
Vestiare femei/barbati = 50 mp
Descarcare marfa = 160 mp
Pubela = 8 mp
Spatii tehnice = 39 mp
Parcare = 44 locuri
Parcare personal = 6 locuri
Subsol 1:
Garderoba = 71 mp
Centrala termica/tratare aer/spatii tehnice = 410 mp
Spatii acomodare/reproducere/carantina pesti = 120 mp
Rezervor apa = 11 mp
Parcare = 37 locuri
Laboratoare analize = 140 mp
Bazin principal = 595 mp
Plan acces:
Casa bilete = 23 mp
Info point = 18.5 mp
Loc de joaca copii = 20 mp
Foyer = 500 mp
Gift shop = 100 mp
Rezervor apa = 11 mp
Pasarela
Parter :
Grupuri sanitare = 32 mp
Pasarela
Comert = 105 mp
Receptie birouri = 178 mp
Cafenea = 105 mp
Foyer
Bazin principal
Etaj 1:
Grupuri sanitare = 45 mp
Arhiva = 42 mp
Sala conferinte = 62 mp
Birouri = 270 mp
Supraveghere video = 25 mp
Ateliere = 115 mp
Trasee expozitionale
Amfiteatru = 240 mp-150 locuri
Etaj 2:
Grupuri sanitare = 32 mp
Restaurant = 300 mp
Bucatarie restaurant = 225 mp
Ateliere = 100 mp
Trasee expozitionale
Multumiri pentru poze lui AT30.