joi, 28 iulie 2011

Au mai ramas 5 zile pentru inscrierea la Scoala de Studii Intreprenoriale si Manageriale ANTREMAN

Scoala ANTREMAN creeaza intreprinzatori performanti cu sprijinul mentorilor, nu al profesorilor, depaseste abordarea clasica academica, folosind modelul inovativ implementat cu succes de partenerii de la Cambridge. Derularea cursurilor din cadrul Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale va avea loc sub forma a 3 module de curs, pe parcursul a trei semestre dupa selectarea prealabila a participantilor. De asemenea, va fi organizat un program de consiliere si mentoring pentru cei 200 de cursanti, in vederea pregatirii acestora pentru infiintarea propriei firme. Se preconizeaza ca la sfarsitul modulelor de curs sa se infiinteze cel putin 120 firme.

Studentii, ca urmare a frecventarii acestui program, vor intelege in profunzime ce inseamna sa fii un intreprinzator competitiv pe plan european si ce abordare trebuie sa promovezi. In al doilea rand, in cadrul acestui program absolventii vor dobandi setul esential de cunostinte necesare pentru demararea activitatilor intreprenoriale si manageriale si vor invata acele elemente care sunt strict necesare pentru a infiinta si derula o activitate performanta intr-o intreprindere mica si mijlocie. In al treilea rand, acest program are un profund caracter aplicativ, pragmatic, care asigura faptul ca absolventii sai nu vor acumula doar informatii teoretice despre intreprenoriat, ci vor obtine anumite deprinderi, abilitati, cunostinte aprofundate in acest domeniu. 1/3 din fondul de timp este alocat practicii in firme si exista peste 80 de firme care si-au exprimat disponibilitatea in vederea colaborarii cu Scoala Antreman, iar din disciplinele traditionale numai 30% inseamna transmitere de cunostinte, restul de 70% reprezentand studii de caz, simulari, role playing. La aceasta va contribui si faptul ca o parte dintre ore sunt derulate de traineri din Marea Britanie, iar in cadrul practicii intreprinzatori din Marea Britanie vor veni in Romania pentru a conlucra direct cu studentii.

Scoala ANTREMAN este un produs nou, acest tip de program intreprenorial fiind total diferit de toate programele existente din Romania prin structura, obiective prin ponderea foarte ridicata a laturii aplicative si participarea directa a partenerului din Cambridge. Scoala se diferentiaza in special prin dimensiunea sa aplicativa. Inca din primul semestru cursantii vor face un plan de afaceri, in partea a doua vor participa la cea mai buna simulare manageriala existenta in Europa in acest moment, iar in partea a treia vor face un proiect de management axat pe o intreprindere mica, acesta avand elemente aplicative care nu se intalnesc la niciun alt program existent in Romania.

Inscrierea candidatilor se va realiza prin intermediul site-ului www.scoala-antreman.eu in perioada 1-31 iulie 2011. Preselectia celor 300 de candidati se va face in perioada 1-20 august 2011 pe baza CV-ului, eseului „De ce si cum vreau sa devin intreprinzator?” si a chestionarului pe care candidatii trebuie sa il completeze online. Selectia finala a celor 200 de cursanti va avea loc in perioada 1-20 septembrie 2011 pe baza interviului si a testului de inteligenta. Participantii la cursurile Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale trebuie sa indeplineasca doua conditii minime obligatorii: sa fie absolventi ai unei facultati si sa cunoasca limba engleza. Selectia candidatilor se va face tinand cont de motivarea acestora de a deveni intreprinzatori, calitatile native si capacitatea de identificare a unei oportunitati de afaceri potential viabile.

Promotorul proiectului ANTREMAN - cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - este Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), confederatie patronala reprezentativa la nivel national pentru IMM-uri in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, cea mai prestigioasa institutie de invatamant economic superior si de administratie publica din Romania si Anglia Ruskin University din Cambridge, una dintre cele mai mari universitati din Marea Britanie.

Pentru inscrieri si mai multe informatii, accesati site-ul www.scoala-antreman.eu.

Despre CNIPMMR

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) este o confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri, non-guvernamentală, apolitică şi non profit. CNIPMMR participă la toate structurile de dialog social tripartit la nivel naţional şi local, precum şi la negocierea contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional şi desfăşoară activităţi deosebit de importante pentru susţinerea intereselor IMM-urilor, fiind recunoscută ca organizaţie de utilitate publică. La nivel internaţional, CNIPMMR este membru în Uniunea Europeană a Artizanatului şi a IMM-urilor (UEAPME), în Asociaţia Mondială pentru IMM-uri (WASME), în Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc, în Consiliul European pentru Întreprinderi Mici (ECSB) şi participă la dialogul social european (având un reprezentant în cadrul Comitetului Economic şi Social European), precum şi la activitatea Grupului de experti FP7 şi în cadrul Enterprise Policy Group - Business Chamber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Zi tare, să te-auzim!