joi, 6 decembrie 2012

Lansarea cărții Cristinei Tamaș „Vacanțele președintelui”


     Ieri, la Muzeul de Artă din Constanța, a avut loc lansarea cărții „Vacanțele președintelui”. Cu această ocazie au fost prezenți lect. univ. dr. Monica Vlad, scriitorul Ovidiu Dunăreanu, actorul Geo Dobre, dar și directorul Muzeului de Artă Constanța Doina Păuleanu, iar fiecare a avut ocazia de a transmite celor prezenți un gând despre romanul Cristinei Tamaș. 

     Membrii Coralei bărbătești „Cuvânt Bun” au deschis evenimentul, iar în schimbul colindelor cântate au primit minute în șir de aplauze din partea participanților la eveniment.



 Lect. univ. dr. Monica Vlad a făcut o scurtă prezentare a Cristinei Tamaș, dar a și transmis publicului emoțiile pe care le-a resimțit în momentul citirii cărții.

„O FICŢIUNE SUB CARE COLCĂIE REALITATEA” „Preşedinţii Cristinei Tamaş sunt toţi fiinţe chinuite de obsesii, de tristeţi şi de singurătăţi, personaje care se agaţă de fiinţe feminine, mai mult sau mai puţin permanente, mai mult sau mai puţin iubite (...). Ele sunt prezente mai ales pentru a ascunde ca un ecou neliniştile preşedinţilor, care nu sunt doar nelinişti de vacanţă. Romanul este o ficţiune sub care colcăie, însă, realitatea”



 „În acest roman sunt patru ecuaţii, patru capitole, cu câte două necunoscute, adică opt personaje. Acestea sunt rezolvate şi duse la capăt diferit, de la capitol la capitol, iar rezultatul este unul singur: puterea. Nu puterea omului care reprezintă, ci puterea care corupe, înalţă, desfigurează, schimbă destinul unor oameni”, a spus prozatorul Ovidiu Dunăreanu.
  Autoarea a declarat că pe prima pagină a scris o dedicație pentru următorii președinți pe care îi va avea România „să citească această carte cu luare-aminte pentru că sigur vor avea ceva special de descoperit”

De asemenea, a estimat că a durat cam 10 ani scrierea cărții și că momentul lansării nu are nicio legătură cu evenimentele politice din această lună.

    Actorul Geo Dobre a recitat două pasaje din Președintele 1 și Președintele 4 într-un mod care a făcut deliciul invitaților.















                Eu voi intra în posesia cărții într-un foarte scurt 
timp, iar pe voi vă invit la lectură.



Sursa pozelor: http://urban-constanta.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Zi tare, să te-auzim!