luni, 27 februarie 2012

Despre Hoţul de trupuri de James Bradley


Aşa cum am promis, iată-ne astăzi vorbind despre "Hoţul de trupuri" de James Bradley. (Chiar dacă nu este miercuri, nu am rezistat tentaţiei să încep proiectul pe care mi l-am proprus...aşa deci, posibil ca prezentarea cărţilor să apară mai des ori ŞI în alte zile în afara celei de miercuri)

Librăriile online prezintă cartea în felul următor:


Londra, 1826. Gabriel Swift studiaza cu Edwin Poll, cel mai mare anatomist londonez. Atras in jocurile lui Lucan, adversarul maestrului sau si temut profanator de morminte, stapanul absolut al comertului cu cadavre, tanarul decade si ajunge sa cunoasca violenta si depravarea lumii interlope, in care – va descoperi – a lua viata cuiva este incredibil de usor.


Dupa zece ani, un cu totul alt om preda lectii de desen in colonia australiana de detinuti New South Wales si, in timpul liber, picteaza pasari. Cand se indragosteste de una dintre elevele sale, intelege ca nimeni nu poate scapa de trecut si ca, adesea, cele mai ingrozitoare temnite sunt cele in care ne zidim singuri.

Un thriller gotic captivant, o evocare a atmosferei incarcate de mister din Londra victoriana si totodata povestea emotionanta a unui destin marcat de brutalitatea unei lumi in care totul este de vanzare. Dickens s-ar fi simtit aici ca acasa.



Dar Razvan spune despre această carte că nu este deloc atât de interesantă cum se vrea a fi.

"Cartea se vrea un thriller şi poate că este în ultima sută de pagini pentru că din primele sute de pagini… pare a fi… altceva… Este scrisă destul de bine, autorul intercalează gândurile personajului principal în derularea evenimentelor, viaţa curge întrerupt, bla bla. Problema este că nu se întâmplă absolut nimic! Şi te saturi până la urmă şi de descrierile cadavrelor şi a Londrei medievale sărăcăcioase şi mizere bântuită de criminali şi alcoolici mai mult sau mai puţin anonimi şi te saturi şi de consumul de opiu care nu face de fapt deloc mai interesantă cartea… Nu o recomand nici măcar dacă te plictiseşti foarte foarte tare la un moment dat şi ai avea-o la îndemână, nu de alta dar s-ar putea să vrei să te sinucizi de plictiseală."


Eu consider totuşi că e o lectură interesantă mai ales pentru cei care gustă lectura de gen. Pe lângă asta, faptul că nu am găsit pe net nimic mai mult decât cele două citate prezentate mă face să îmi doresc într-adevăt să o citesc.



Totuşi, dacă este cineva care a citit cartea prezentată astăzi îl/o invităm să îşi spună părerea. M-ar ajuta foarte mult .



4 comentarii:

  1. E o carte plictisitoare. Autorul uita ca cititorul trebuie captat, trebuie tentat sa dea pagina. Nu am terminat cartea, cred ca am citit jumate si nu ma tenteaza sa o termin.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani cu ocazia zilei de 1 martie!
    O primavara mai calduroasa ca ziua de azi

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am citit cartea si mi s-a parut interesanta. Daca vrei sa descoperi cum era Londra secolului 19 si esti atras de conflictele interioare ale unui om, atunci o recomand. Actiunea mai intensa ( nu intensa ) apare dupa jumatatea cartii, cand Gabriel incepe sa faca afaceri cu morti, insa e intr-adevar destul de putina actiune. Consider ca merita citita daca te intereseaza conflictul interior si atmosfera Londrei din acea perioada, mie unuia mi-a placut cartea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi-a plăcut destul de mult cartea să fiu sincer.

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de spus? Zi tare, să te-auzim!