joi, 30 august 2012

Mă-ta are cratimă!

Postul ăsta e pentru aceia dintre noi care nu ştiu să scrie corect gramatical nici măcar când înjură. So, ascultaţi de 3289465 de ori pe repeat melodia până când măcar gramatical româneşte să vorbiţi când vă băgaţi... 


Cred că-i cel mai tare mod în care poţi să-i spui cuiva să scrie corect! Voi ce credeţi?

Am câştigat o carte!

Vă amintiţi când am participat cu o postare pe blog la concursul lui Irninis Miricioiu pentru a câştiga "Dragostea în vreemea holerei"? Ei bine, am avut noroc şi am câştigat-o! Astăzi mi-a fost livrată de către curierul poştal!

 Abia aştept să o citesc! Promit că am să-i fac un review după! Voi aţi citit-o? Cum vi s-a părut?

miercuri, 29 august 2012

Voluntari din Constanţa-ntreagă...

Admit că am fost cam neglijentă cu voi, dragii mei cititori, în ultimul timp. Dar, vă dau cuvântul că a fost pentru o cauză nobilă: punerea la punct a detaliilor şi alcătuirea unui proiect social ce are în prim-plan promovarea cititului.

V-am făcut curioşi? Dacă da, atunci voi relata la ce m-am gândit:

- strângere de cărţi ce implică toţi cetăţenii Constanţei
- distribuirea cărţilor donate unui centru de plasament (iar în funcţie de numărul lor vom lua în calcul şi biblioteci ale localităţilor limitrofe oraşului)
- sesiuni de "citit cu voce tare" pentru copiii din grădiniţe


Dar, pentru toate acestea am mare nevoie de voluntari activi, voioşi şi dispuşi să-şi rupă doar câteva ore pe săptămână din programul lor pentru a face un bine comunităţii.

Cei interesaţi pot lăsa un mail pe n.lyda@yahoo.com iar eu voi răspunde cu detalii.

Cu cât sunt mai mulţi voluntari receptivi la această chemare, cu atât mai uşoară, amuzantă şi relaxantă ne va fi tuturor implicarea!


Nu uitaţi: O CARTE ADEVĂRATĂ FACE CÂT O MIE DE POVEŞTI DESPRE VIAŢĂ!

luni, 27 august 2012

Spune-mi ultima carte citită! - Leapşă

Iniţiez aşa ad-hoc o leapşă. Spune-mi ultima carte citită!

Eu tocmai i-am scris un mini-rezumat http://nelidamustafa.blogspot.ro/2012/08/barbati-care-urasc-femeile-volumul-2.html

Ştiţi procedura, da? Cine ia leapşa mai departe trebuie să spună de la cine a primit-o şi un direct link către mine.

Hai să văd cât de activi aţi fost în weekend!

Bărbaţi care urăsc femeile - Volumul 2: Fata care s-a jucat cu focul de Stieg Larsson

Lisbeth Salander, o tânără de 26 de ani din Suedia este personajul principal al acestui volum. Este un hacker de un surprinzător talent pe care şi-l foloseşte cu cea mai mare îndemânare făcând cercetări detectiviste pentru Milton Security. În ciuda faptului că are tendinţe sociopate, marea majoritate a persoanelor care o cunosc (foarte puţine la număr) o admiră pentru munca dar şi pentru misterul în jurul căruia îi gravitează întreaga existenţă.

Personajul laolaltă cu povestea este cu atât mai uimitor cu cât este tratat din punctul de vedere a tuturor persoanelor care iau contact cu ea. Astfel aflăm că, în urma unui accident în care a atacat un cetăţean suedez într-un metrou din pricina faptului că acesta îi făcea avansuri libidinoase, Salander este declarată iresponsabilă. (Mama ei se află într-un sanatoriu, iar tatăl - cel puţin în începutul volumului - este necunoscut) Prin urmare, îl cunoaştem pe primul ei tutore Holger Palmgren care, în urma unui atac cerebral, ajunge într-un centru de reabilitare. La scurt timp, locul tutorelui este luat de Nils Bjurman - un avocat între două vârste care are contacte în organizaţia ce îi corespunde KGB-ului în armată încă de pe vremea existenţei Federaţiei Ruse şi care profită de poziţia pe care o are asupra Lisbethei, violând-o -

Cu această ocazie notăm perspicacitatea fetei care reuşeşte să filmeze evenimentul cu o cameră special ascunsă. Urmează multele luni de şantaj din partea ei pentru ca noul tutore să ofere Serviciului Social rapoarte cât mai bune despre ea, apoi plecarea din ţară ce oferă posibilitatea avocatului de a pune la cale un adevărat plan împotriva ei.

Celălalt fir narativ descoperă dezvoltarea redacţiei Millenium din care face parte şi Mikael Blomkvisk (!de reţinut, aici, detalii care TREBUIE neapărat citite).

În fine, cele două fire narative se întrepătrund în momentul în care Salander devine suspecta numărul 1 în uciderea unui jurnalist, iubitei acestuia (care puneau la cale împreună cu redacţia Millenium tipărirea unei cărţi din domeniul comerţului cu sex ce avea să dea peste cap la propriu şi figurat o grămadă de nume importante), dar şi a lui Nils Bjurman.

Nu am să menţionez în mod intenţionat dacă Salander este sau nu vinovată de uciderea celor trei, în schimb pot să vă spun că 4 dintre cele mai importante persoane din viaţa ei o consideră pe aceasta nevinovată. ( Mimmi - iubita lui Lisbeth, Blomkvisk, Palmgren şi Dragan Armanski - directorul Milton Security)

Povestea se dovedeşte a fi destul de încâlcită până în ultimele 30 din cele 753 de pagini, moment în care se clarifică toate întâmplările, legăturile dar cel mai important... aflăm cine este tatăl lui Lisbeth Salander şi motivul principal pentru comportamentul şi instinctele ei atât de ascuţite.



V-am făcut curioşi? Dacă da, aştept părerile voastre în legătură cu volumul!

joi, 23 august 2012

A fost frumos în Braşov...da' nu prea

Da, da. Chiar a fost frumos în Braşov. Dar pentru că nu am stat chiar în oraş, ci la vreo 30 de km de el... a fost dificil cu netu' pe telefon, cu semnalu' cam şi cu apa:)). Asta a fost partea nasoală. că-n 10 zile n-am putut face decât 3 băi...cică aşa-i la munte!

În rest a fost superb. Am făcut vreo 100 de poze pentru că prostia de baterie se termina en gros.

Am văzut Biserica Neagră, Piaţa Sfatului, catedrala din Piaţa Sfatului, Biserica Sfântul Anton, Poarta Elizabetei, Turnul Alb








































Deci sunt aici, deci m-am întors mai relaxată decât niciodată. Stay tuned că pregătesc un concurs! Dar până atunci... să particip la un concurs  Blogatu.ro, zic. 

marți, 7 august 2012

O groază de cărţi la 50% reducere! Powered by Editura ALL

Dacă iubiţi cărţile la fel de mult ca mine, atunci NEAPĂRAT trebuie să vedeţi oferta din partea Editurii ALL. Oricare dintre cărţile afişate pe site-ul lor, www.all.ro, poate fi achiziţionată cu o reducere de 50%!



Oferta este valabilă doar astăzi, 07.08.2012, până la orele 00.

Enjoy!

miercuri, 1 august 2012

Am primit cărţi:D

Azi am primit "Miliardari din întâmplare. Povestea Facebook-ului: sex, bani, geniu şi trădare" de Ben MezRich şi "100 de minuni ale Italiei" deoarece fac parte din campania Carte Călătoare, campanie promovată şi iniţiată de Grupul Editorial ALL.

Peste eciclopedia despre Italia m-am uitat aşa rapid şi e absolut fermecătoare!

Dar, tocmai ce m-am apucat de "Fata care s-a jucat cu focul" de Stieg Larson... aşa că, după ce o citesc, mă apuc şi de celelalte două!

Abia aştept să le citesc!