vineri, 5 august 2011

Cum ar fi dacă ai încerca să menţii curăţenia?

Azi vreau să scriu despre mare. Despre Marea Neagră. Iar postarea asta se referă la TOŢI aceia care aruncă chestii pe nisip şi prin apă. DA! VOI!
Nu am să scriu că mi-aş da viaţa s-o protejez (n.r. Marea Neagră) dar pot scrie (pentru că este adevărat) că mă chinui s-o menţin curată. Nu strâng după alţii dar îmi strâng ambalajele sau resturile de care m-am folosit şi le arunc (atenţie!) LA COŞUL DE GUNOI. Dacă nu există coşuri separate de colectare a deşeurilor(verde = sticlă , galben = plastic şi albastru = hârtie) este fooarte bine dacă aruncaţi gunoiul la coşul disponibil.

De asemenea, am încercat ca de fiecare dată când merg cu cineva să îl rog să menţină curăţenia, iar acum sunt mândră să spun că resturile de la ţigări sau cojile de seminţe ajung unde trebuie şi nu mai rămân pe nisip.

ca o paranteză...deşi nu prea are legătură încerc să conving cât mai mulţi oameni ca după ce folosesc tâşnitorile din parcuri, de pe stradă, etc. să le închidă, astfel încât apa să nu curgă degeaba. Problema este că multă lume lasă apa să curgă aiurea şi toată apa aia este plătită de primărie. Normal, aşa este, de ce să-mi pese mie dacă plăteşte primăria? Să plătească, că d'aia au furat atâta! Sigur că da, este adevărat. Dar dacă primăria nu plăteşte şi închide apa de la tâşnitori? Nu s-a întâmplat niciodată să mori de sete şi nicio stropitoare să nu funcţioneze? Ca asta să nu se mai întâmple sfătuiesc cetăţenii să ÎNCHIDĂ TÂŞNITORILE DUPĂ ce le folosesc.


Sper, în încheiere, că mi-am făcut îndeajuns de bine treaba de cetăţean responsabil al oraşului în care trăiesc.

2 comentarii:

  1. Am vazut ca mesajul este vizibil doar dupa aprobare. De aceea pun comentariul asta (avand rugamintea sa nu-l aprobi, pt ca nu vreau sa fac eu pe desteptul). n.r. - nota redactiei; n.a. - nota autorului; n.n. - nota noastra (n.n. de obicei se pune cand se face o observatie asupra unui citat, a unei idei etc). Parerea mea ca "n.r." este cel mai putin potrivit pentru acest articol si pentru un blog in general :D Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de spus? Zi tare, să te-auzim!