joi, 15 martie 2012

Tablourile lui Fidelman - Bernard Malamud


Săptămâna aceasta vorbim despre Tablourile lui Fidelman... carte care, deşi sună pompos mie-mi place tare mult.

Cei de la libris.ro o descriu astfel:

" Din Bronx,Arthur Fidelman calatoreste in Italia ca sa studieze arta,dar se trezeste fata-n fata cu toate dezastrele pe care viata i le-a rezervat.Aici,in Italia,sunt femei care il seduc...aici de afla incomparabilul Susskind,un vanzator evreu de obiecte de cult,care il jefuieste...aici are loc planul abject care-l transforma intr-un raufacator...aici se gaseste si suferinta care face din el,in cele din urma,un barbat adevarat.
Cele sase aventuri diferite ale lui Fidelman alcatuiesc un roman picaresc,minunat scris si plin de umor.Cartea Tablourile lui Fidelman este un portret contemporan al artistului,un studiu rprovocator si revelator al spiritului crator,dar,in acelasi timp,si un portret al ratarilor,victoriilor si al ironiei specifice vremurilor noastre. "

Cei de la bookblog.ro au făcut recenzia asta, de unde concluzionăm că:

Pe lângă seriozitatea acestor teme, Tablourile lui Fidelman este şi plină de umor, un comic de limbaj ce se manifestă prin disproporţii, prin contrastul dintre aparenţă şi esenţă. În fond, este destul de neobişnuit să auzi un "peşte" vorbind de Jackson Pollock sau influenţa pop-art-ului asupra evoluţiei artei contemporane.

De asemenea, referinţe foarte bune are şi din partea The Times Literary Supplement şi Sunday Times:

“Un roman deosebit de amuzant despre un artist în căutarea sinelui…” The Times Literary Supplement

“O carte încântătoare, a unui autor care dovedeşte o bună cunoaştere a timpului în care trăielte… Fidelman este un adevărat erou, iar romanul este antrenant, de multe ori hilar” Sunday Times

Această carte o puteţi cumpăra de aici sau de aici .



Lectură plăcută! Şi, după ce o citiţi(sau dacă aţi citit-o), aştept părerile voastre!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Zi tare, să te-auzim!