sâmbătă, 15 octombrie 2011

Cât de multe idei preconcepute încap într-un om? sau Cum percep unii Masoneria.

Oare cât de multe idei preconcepute încap într-un om?
Întreb asta pentru că am asistat la o multitudine, o ditamai adunarea de oameni care, în mod indirect erau de acord (necontrazicând) nişte idei sporite maladiv de minţile îngustate şi îndoctrinate ale unora.

Să vorbim despre cum anume concep oamenii din exteriorul unor adunări, ( oameni care nu au venit în contact cu persoanele implicate şi pe care în esenţă nu îi interesează explicaţiile) concluziile preluate de la alţii sau construite de propriile minţi bolnave despre ceva la care nu au acces.


Da, mă refer la persoanele acelea care insistă în a-şi da cu părerea despre Masonerie. Dar, nu sunt acele persoane care au intrat în contact cu vreun membru aparţinând acestui grup ci tocmai acelea ce nu au auzit în niciun fel vorbindu-se despre acest subiect decât foaaarte vag.

Insist totuşi în a spune tuturor celor care împărtăşesc aceeaşi idee: " Masonii NU încearcă în niciun fel să nege religiile sau să convingă adepţii să adere spre Ateism!"

În cadrul Lojelor Masonice se încearcă îndepărtarea orcăror discuţii legate de religie şi orientare politică astfel încât în cadrul Frăţiei să nu intervină discuţii voit contradictorii şi sprea a da posibilitatea ca toţi membrii să pornească în mod egal nediferenţiindu-se nici într-un fel de ceilalţi Fraţi ai săi!

Ba chiar cunosc persoane foarte religioase care deţing grade înalte în Masonerie.

Deasemenea, Masonii de gradul 33 NU sunt sub nicio formă obligaţi să aducă ofrande omeneşti/jertfe sau cum vreţi voi să le numiţi.


Aşa încât să-mi termin pledoaria admiţând altfel de păreri aş dori opinii în legătură cu tema minunată şi controversată despre care am adus discuţia.



5 comentarii:

  1. Total bullcrap... si cel care a prezentat cursul si despre ce a vorbit :)... Ca sa vezi, fac parte din cei 999999999 ignoranti care cred ca toate chestiuniile astea sunt total bullcrap.

    RăspundețiȘtergere
  2. si sursa vorbelor tale? care e baza spuselor? zau,nu ma prind.

    RăspundețiȘtergere
  3. da, pai din moment ce vorbesc inseamna ca stiu mai multe despre lucrul asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricine poate vorbi despre orice. Asta nu inseamna ca stii mai multe despre ceva. Inseamna doar ca tu crezi ca stii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevarat. Dar am motive intemeiate sa am despre mine parerea ca stiu. Cu alte cuvinte sunt indreptatita sa cred despre mine ca stiu despre acest lucru despre care vorbesc.

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de spus? Zi tare, să te-auzim!